ASYLSØKEREN Esmail forlater hver kveld det slitte asylsenteret, dresser seg opp og går på den samme eksklusive vinbaren i København. Her håper han å finne en kvinne han kan gifte seg med. Ikke først og fremst av kjærlighet, men for å få oppholdstillatelse og en fremtid i Danmark.
Esmail er både sjarmerende og eksotisk. Det er ingen tvil om at mange av kvinnene som tar han med hjem får et kick av det. Men det blir med one- night-stands. Tiden er i ferd med å løpe fra ham hvis han skal ha håp om å ikke bli sendt ut og han har ingen ønsker om å reise tilbake til Iran.
På vinbaren møter han også Sarah. Hun er født i Danmark av iranske foreldre. Hun gjennom- skuer ham allerede før han rekker å åpne munnen. Hun nekter ham også å flørte med venninnen.
Men hva skjer når han virkelig forelsker seg og konsekvensen av hans tidligere handlinger hjemsøker ham?
Historien i Sjarmøren tar stadig vekk ny vendinger – og ting er langt fra slik vi tror. På vin- baren møter Esmail den eldre playboyen Lars som har observert ham. Hans vennlige tilnærming er imidlertid kun på overflaten. Han har også sine planer for ham.
Filmen er regissør Milad Alamis spillefilmdebut. Den vitner om en filmskaper som på overbevisende sett går inn i dagens virkelighet – uten å gjøre filmen til et politisk eller moralsk drama. I hovedrollen er den svenske skuespilleren Ardalan Esmaili, som lærte å snakke flytende dansk og farsi til filmen. Han er et funn. Det samme kan sies om musikeren Soho Rezanejad som spiller Sarah.
La deg forføres av Sjarmøren på kino.

ANMELDT Av GEIR KAMSVÅG
CHARMØREN

DANMARK 2018
REGI Milad Alami
MED Ardalan Esmaili, Soho rezanejad, Susan Taslimi, lars Brygmann
PREMIERE 28.09.2018