NÅR HUN SLIPPER ut av fengselet setter Debbie (Sandra Bullock), søsteren til den legendariske svindleren Danny Ocean, sammen et team av ustoppelige skurker for å gjennomføre århundrets kupp. Målet deres er New York Citys årlige Met Gala, og et kjede verdt over 150 millioner dollar. Hun samler et knippe kvinnelige eksperter for å gjennomføre planen.

Ocean’s 8 er et forsøk på å fornye sjangeren. Kuppfilmer handler stort sett om en organisator som samler en gruppe menn for å gjennomføre det store kuppet. Slik sett følger denne filmen en velkjent oppskrift – bortsett fra at alle de involverte foran kamera er kvinner, men med en mann bak kamera.

Ocean’s 8 gir et par hyggelige timer i kinosalen med noen av Hollywoods beste kvinnelige skue- spillere: Sandra Bullock og Cate Blanchett som Debbie og Lou, er kupp- lederne som skal rane til seg et diamantkjede som kalles Toussaint – på det årlige Met Gala i New York City. Med seg har de Helena Bonham Carter som Rose, en frodig kles- designer, Mindy Kaling, småtyven

Constance (Awkwafina), husmoren Tammy (Sarah Paulson), hackeren Nine Ball (Rihanna). Filmen er også sjenerøs med cameos. Dakota Fanning dukker opp i en liten rolle, og alle fra Serena Williams til Kardashians spiller seg selv.

Filmen er et ikke helt vellykket forsøk på å lage en kvinnedrevet versjon av Ocean’s 11 -filmene som har blitt dominert av alfahanner fra Frank Sinatra i 1960-originalen til George Clooney i dagens trilogi fra regissør Steven Soderbergh.

Ocean’s 8 er nok et bevis på at det ikke holder å bytte ut menn med kvinner i en formelfilm og forvente at det blir suksess. Det beviste Ghostbusters-forsøket i 2016 – en annen kjønnsspinoff.

ANMELDT Av GEIR KAMSVÅG
USA 2018
REGI Gary ross
MED Sandra Bullock, Cate Blanchet, Olivia Munn, Dakota Fanning, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Matt Damon
PREMIERE 22.06.2018