-HVORDAN ER forholdet­ditt­til­Kjell Aukrusts­verden?

-­Jeg ­er­ en­ 1977-modell, ­og ­har­ vokst opp ­med Flåklypa Grand Prix, som­ var­ en helt  ­fantastisk­ film.­ Jeg­ var­ langt­ inne ­i det ­universet.­Da ­jeg­ fikk­ tilbud­ om ­å være med ­på ­den ­første ­filmen­ så ­var det ­jo­ nesten ­en­ uvirkelig­ opplevelse.

Mel vind Snerken­er ­Flåklypa­ Tidenes sportsjournalist­ som­ gjennom ­en ­årrekke ­har­ vært ­fraværende ­ved­ en­ rekke sportsarrangementer ­i­ inn­og­utland. Kostbar,­ mørkeredd­ og ­lite ­arbeidsvillig.

– Han er ­en­ herlig­ karakter,­ sier ­skuespilleren.­ –­Jeg­ jobbet ­lenge ­med ­å ­finne stemmen til ­karakteren.­ Jeg ­tok ­utgangspunkt i ­hvordan­ jeg ­trodde­ min­ egen stemme­ vil ­være­ på ­mine­ eldre­ dager.

-­Har­du­testet­ham­på­dine­egne barn?  -­Ja,­ de ­synes ­det­ blir ­for­ mye­ slurp og ­slafs ­og ­tette­ polypper.­ De ­synes Melvind­ er ­best ­på ­kino­ og ikke­ hjemme i­ stua.

Allsidig

– Du er først og fremst kjent som komiker, men har mange seriøse roller – ikke minst på teater med både Ibsen, Fosse og Shakespeare.

– Jeg liker dette vekselbruket, men ”at the end of the day” er det viktigste at man har hatt det gøy. For meg spiller det ingen rolle om det er
Shakespeare eller om jeg tar på meg en parykk og springer opp Karl Johan med rar dialekt.

John Brungot jobber ikke bare som skuespiller. Han skiver også ofte tekstene selv.

– På Teaterhøgskolen lærte vi jo i all hovedsak å tolke andres tekster. For min del har det vært veldig befriende å skrive på egenhånd – det å lage både teaterstykke og små sketsjer.

Inn i karakteren

John Brungot begynner å få lang erfaring med være stemme på animasjonssuksesser. Nå kommer han for tredje gang i Flåklypa og var også med i suksessen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin.

– Hvordan jobber du med å finne karakterene?

– Det er litt forskjellig. På Flåklypa var det Rasmus som ba meg komme opp med fire forskjellige stemmer som kunne passe karakteren Melvind  Snerken. Så fant han den han likte og vi skrudde til karakteren etter hvert. Med Knutsen & Ludvigsen handlet det om å komme så nær opp til Øystein Dolmens Knutsen som mulig uten at man skulle føle at det var Øystein Dolmen, men en egen karakter. Nå skal vi sette i gang med Knutsen & Ludvigsen 2. Det er alltid spennene med slike prosjekter. For det første må man ta noen kjappe beslutninger  – og så ser man resultatet av det to år etterpå. ■

 

MÅNELYST I FLÅKLYPA

REGI: Rasmus A. Sivertsen
MANUS: Karsten Fullu
SJANGER: Animasjon Familiefilm
PRODUSENT: Synnøve Hørsdal Cornelia Boysen
NASJONALITET: Norge
LENGDE: 1 t. 20 min.
PROD.SELSKAP: Maipo Film AS
PROD.ÅR: 2018
PREMIERE: 21.09.2018