TIL SAMMEN HAR DE fire en alder på over 340 år, og spilt alt fra Kleopatra til Desdemona, Eleanor of Aquitaine, Lady Bracknell, Professor McGonagall og M. Felles for de fire aldrende, men vitale damene, er en gudegitt sans for humor.

Nothing Like a Dame er en sjarmerende dokumentar der fire fremragende britiske skue spillerinner med fantastiske karrierer setter seg ned og minnes og pludrer om de gode gamle dager og hvordan ting har endret seg.

De fire har vært venninner i et halvt århundre og alle er tildelt ærestittelen Dame av dronningen for sin innsats på scenen og i film. Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins og Joan Plowright møtes reglemessig på sistnevntes sted på landsbygda for å sludre og minnes. Det er et slikt treff regissør Roger Michell ( Notting Hill ) tar oss med på. Det er til å begynne litt motvillig, men Roger Michell leder samtalen og får dem inn på et spor hvor de gir oss sine perspektiver på livet, elskere og minneverdige forestillinger – og moderne ting som irriterer dem.

De fire er aldrende når det gjelder år, men ikke av sinn og de er fremdeles aktive innen film og teater. Nothing Like a Dame er et sjarmerende
innsyn i de siste seksti årene i britisk teater- og filmhistorie. Roger Michell underbygger det hele med stillbilder og klipp fra både film, teater og tv.

Felles for de fire damene er at de er gud dommelige fortellere, og er seg selv – og som Judi Dench sier: «Å bli utnevnt til Dame gjør ingen
forskjell – det betyr ikke at du slutter å banne.»

Og passende nok for de fire; det som begynner som et teselskap ender med champagne.

 

STORBRITANNIA 2018

REGI: Roger Michell DOKUMENTER
MED: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright og Maggie Smith
PREMIERE: 05.10.2018