Vega Scene

KINO: 3. november åpner hovedstadens nye kino- og teaterhus, som skal være en ”åpen og levende møteplass for kvalitetsfilm, nyskrevet teater og debatt”. Programmet er i skrivende stund ikke offentliggjort, men med et nyreist bygg midt mellom sentrum og Grünerløkka skulle forholdene ligge godt til rette for et kjærkomment nytt visningssted for såkalt ”arthouse”-film, som lett havner i skyggen av de store kioskvelterne på landets øvrige kinosentre.
Oslo, fra 3. november

 

Den 59. Thessaloniki International Film Festival

FESTIVAL: Hellas’ største filmfestival finner sted i Thessaloniki, og byr på halvannen uke med et bredt og spennende utvalg av internasjonal spillefilm. Festivalen har særlig fokus på nye trender, og gir i tillegg en gyllen anledning til å oppdatere seg på gresk og balkansk film – samt gode mingleplasser og ditto kulinariske opplevelser i den pulserende og vakre nordgreske byen.
Thessaloniki, Hellas, 1.-11. november

 

 

 

Film fra Sør

FESTIVAL: Hovedstadens største filmfestival viser filmer fra Asia, Afrika og Sør-Amerika, uten at nødvendigvis velges fordi de er fra disse verdensdelene. På Film fra Sørs program kan man nemlig finne nye filmer av noen av verdens fremste og mest interessante filmskapere, plukket fra de viktigste internasjonale filmfestivalene. I år inntar festivalen nyåpnede Vega Scene i tillegg til Vika, Klingenberg og Cinematekets saler.
Oslo, 8.-18. november

 

Babylon Berlin

TV-SERIE: Tom Tykwer er blant skaperne av Tysklands hittil dyreste dramaserie, som utspiller seg i den tyske hovedstaden i 1929. Her er synd, dekadanse og det som ellers forbindes med ”the roaring twenties”, men også fattig mellomkrigstid, gryende nasjonalsosialisme og et subplot som involverer trotskister i kamp mot Stalins Sovjet – samt Bryan Ferry-låter i tidsriktig innpakning. Det vellagede,
engasjerende og dunkle krimdramaet er tilgjengelig i statskanalens nettspiller, som igjen viser innkjøpsmuskler i strømmekampen mot Netflix og HBO. Og snart kommer dessuten fjerde sesong av Le Bureau.
Tilgjengelig i NRKs nettspiller