HER MØTER VI DEN nettopp løslatte Michelin-kokken Arturo. Hans temperament er i overkant latinsk. Han sliter med sinnemestring og det har medført et års fengsel etter to voldsdommer fordi han har gått til fysisk angrep på sine ansatte. Nå skal han tilbake til samfunnet, og veien går gjennom samfunnstjeneste på en institusjon for ungdommer med autisme og Aspergers syndrom. Oppgaven hans er å gi disse ungdommene en innføring i matkultur og kokkekunst.

For Arturo som er vant til en røff tone full av ironi og humor på arbeidsplassen er overgangen stor. Elevene hans skjønner ingen av delene og tar alt bokstavelig. Samtidig sliter han med at ingen vil ansette ham på grunn av hans voldelige fortid. Han søker hjelp hos sin nå pensjonerte lære mester og Toscanas beste kokk Celso. Samtidig erfarer han at en av de autistiske elevene, Guido (nydelig spilt av debutanten) er et teoretisk geni innen matkunst – han er et levende mat leksikon og har absolutt smak. Problemet er at han kun er teoretiker.

Overraskelsen kommer når Guido blir påmeldt kokkemesterskapet for unge talenter – og oppgir Arturo som sin mentor. Han vet at uten Arturos kunnskap er han hjelpes løs. Utfordringen gir nytt liv og mening for Arturo. Sammen setter de to kursen fra Roma for å erobre Toscanas kjøkken – de er mat kunstens Don Quijote og Sancho Panza.

Smaken av Toscanaer en klassisk feel-good film – en varmhjertet film, full av humor og følelser. Det er også en oppløftende film fordi regissør Francesco Falaschi velger å sette fokus på evner og vilje i stedet for funksjonshemming. Det handler om å overvinne seg selv og bryte grenser både for Arturo og Guido.

QUANTO BASTA, ITALIA/BRASIL 2018
REGI: Francesco Falaschi
MED: Vinicio Marchioni, Valeria Solarino, Luigi Fedele, Nicola Siri
PREMIERE: 18.01.2019