DET ER EN GOD DAG for David Lynch, Quentin Tarantino, Stanley Kubrick, og flere andre legendariske filmskapere. Oxford English Dictionary har kunngjort over hundre filmrelaterte ord, og navnene deres har alle blitt omgjort til adjektiver.

Begreper som Lynchian, Tarantinoesque, Kubrickian, Spielbergian, Altmanesque og Capraesque er nå offisielt en del av ordlisten.

”Lynchian” defineres som ”karakteristisk, minneverdig eller imitativ av David Lynchs verk”, og tilføyer: ”Lynch er kjent for å sette sammen surrealistiske eller uhyggelige elementer med dagligdagse miljøer, og for å bruke overbevisende visuelle bilder for å understreke en drømmende kvalitet av mystikk eller trussel. ”

Tarantinoesque er ”preget av grafisk og stilisert vold, ikke-lineære historier, cineliterate referanser, satiriske temaer og skarp dialog”, mens kubrickiske filmer bruker ”omhyggelig perfeksjonisme, mestring av de tekniske aspektene ved filmfremstilling og atmosfærisk visuell stil i filmer over en rekke sjangere. ”