SIGRID BONDE TUSVIK er i alle kanaler, egen avisspalte, podkast, standup og nå også filmskuespiller i animasjonsfilmen KuToppen. For øyeblikket er hun og Lisa Tønne på turné sammen med «Tusvik og Tønne på oppdragelsesreise».Showet har fått nærmest pane gyrisk mottakelse blant anmelderne.

KuToppen er det ikke hennes første møte med filmbransjen, til tross for at det er på helt andre områder hun først og fremst har gjort seg kjent.

– Vi spilte inn filmen da jeg var ganske forkjølet, så det passet ganske bra – sånn Siv Jensen stemme. Vi fant ut at hvis jeg sto og innmaginært holdt en sigarett, så hadde vi karakteren til moren. Hun er litt harry og eier en milkshakebar – men har bare sånn pulvermilkshake. Stedet er ikke Teddy´s Soft Bar materiale. Hun går i leopard bukser osv. Jeg husker vi hadde sånne mødre i klassen på barneskolen. Jeg har prøvd å tenke tilbake på de litt enkle damene som har det mye gøy.

Søt historie

– Hvor tidlig kom du inn i prosjektet?
– Jeg kom nokså tidlig inn og synes det har vært en morsom prosess å være med på. Det er jo en søt historie. Det er også litt spesielt å lage film på denne måten, for vi er alltid alene i studio og møter ikke de andre rolleinnehaverne. Det er litt trist fordi det er alltid gøy å lese mot hverandre.

– Jeg satt og så på cv´en din. Filmkarrieren din er jo først og fremst Hjelp, vi er i filmbransjen!

– Det er sant. Der spiller jeg meg selv. Det er vel den eneste filmen jeg har vært med i tillegg til noen Hotell Cæsarepisoder i 2000. I Hjelp, vi er i filmbransjen! spilte jeg en sint manager. Jeg tror jeg var type castet. Det var jo et slag venneprosjekt. Den ble heldigvis ”reddet av 22. juli” som jeg bruker å si. Vi kunne i ettertid bruke det som unnskyldning. Vi hadde jo premiere på filmen 2. juli. Den floppet fullstendig. Da er det godt å ha en unnskyldning for de som lagde den. Vi andre vet jo at den var dårlig. Hvis man ser den som enDis-aktig film så var den ganske kul – i hvert fall hvis man tar på seg ironibrillene når man ser den. Det er alltid gøy å ha vært med på noe som står ut. Det er nesten gøyere å være nederst på terningen enn å få en firer.

Tidlig krøkes

Allerede nå har Sigrid Bonde Tusvik begynt å ta sin toåring med på kino. Hennes egen første filmopplevelse var tegnefilmen Reisen til Melonia(1989).

– Den så jeg sammen med pappa. Det var første gang jeg fikk gjøre noe med pappa alene, for jeg er lillesøster og da driver du bare med dit de andre skal. Jeg ble helt hekta etter den kinoopplevelsen. Men så var det dette at mamma og pappa var veldig i mot å kjøpe noe i kiosken. Da vi var små så var jo dette veldig dyrt. Det var ikke slik som nå at man bøtter nedpå med popkorn. Det strakk seg maksimalt til en liten Toffin på deling. Nå spiser ungene så mye godteri på kino at de har diabetes 1, 2 og 3 når de forlater salen.

Sigrid Bonde Tusvik er inne på andre runde med barnefilmer etter å ha født to barn. – Jeg tar med meg toåringen på filmer med sju års aldersgrense. Toåringen har vært med og sett Den utrolig store pæraog The Incredibles 2,som jeg også spiller i.

– Hvordan reagerer de på stemmen din i filmene?
– Toåringen reagerer ikke, men dattera mi på fem synes det er stas, men ikke noe mer. Kanskje de tror at alle voksne holder på med slikt.

 

Frihet

– Det jeg liker med KuToppen er at det er en norsk animasjonsfilm. Det er jo ikke så mange av dem. Det gir en helt annen frihet. Du trenger ikke å herme etter en amerikaner. Og så synes jeg det er gøy at det handler om kyr og ikke slike eksotiske dyr. Jeg synes det er så koselig at det handler om en ku. Det er jo det vi ser mest i Norge. Og Henriette Faye-Schjøll er så bra i hovedrollen som datteren min – kalven Klara. Hun høres ut som en ungjente. Vi gikk på videregående sammen og spilte revy. Vi startet revykarrieren vår sammen på Fagerborg-Revyen. Lise Osvoll som har regissert filmen gikk jeg sammen med på Westerdahls. Det viser vel hvor lite Norge er –alt henger sammen med alt.

– Du holder i tillegg på med både podkast og egen spalte i Dagsavisen, hvor viktig er der å ha et eget talerør?
– Det liker jeg veldig godt. I Dagsavisen når jeg ut til de som jeg ikke treffer å standupscenen. Leserne der treffer en høyere aldersgruppe enn standup, så der legger jeg meg på et annet nivå. Jeg skriver der bare hver fjerde uke. Av og til kan det være vanskelig å finne et tema, men som regel reddes jeg av Per Sandberg, sier Sigrid Bonde Tusvik.

KUTOPPEN 
REGI: Lise Osvoll
NORSKE STEMMER: Henriette Faye Schjøll, Fridtjof Såheim, Bjarte Tjøstheim, Jan Martin Johnsen, Mats Eldøen, Sigrid Bonde Tusvik, Marit Andreassen, Charlotte Frogner, Arif, Unge Ferrari
REGI: Lise Osvoll
MANUS: Anne Elvedal
PRODUSENT: Ingvild Evjemo og Anja Nicolas
SJANGER: Animasjon Barnefilm
NASJONALITET: Norge
LENGDE: 1 t. 2 min.
PROD.ÅR: 2018
PROD.SELSKAP: Qvisten Animation AS
PREMIERE: 19.10.2018