01 THE GOOD FIGHT S01-02

HBO NORDIC
SERIESKAPERE : Michelle King, Robert King og Phil Alden Robinson

The Good Wife, som ble avsluttet i 2015, er ett av de beste rettsdramaene på denne siden av 2000-tallet. Heldigvis ble det laget en spinoff, som viser seg å holde like høy standard. Her møter vi Christine Baranski i hovedrollen som den sylskarpe advokaten Diane Lockhart. Og selv om utgangspunktet er annerledes er oppskriften fortsatt den samme: interessante karakterer og smarte historier, krydret med en god dose av virkelighetens samfunnsdebatt.

 

 

02 SNEAKY PETE S01-02

AMAZON PRIME
SERIESKAPERE : Bryan Cranston og David Shore

Savner du Breaking Bad? Vel da er Sneaky Pete bandasje for kjøttsåret. Serien er skapt av Bryan Cranston, kjent som Walter White i Breaking Bad. I første sesong av Sneaky Pete spiller han også en rolle i serien selv. Serien følger en mann som stjeler identiteten til en annen, i håp om å skaffe seg noen kjappe penger. Men så lett går det selvfølgelig ikke. Selv om historien er ganske konvensjonell er serien spekket med kule karakterer og herlig dialog, som gjør at den løfter seg ut av middelmådighet

 

 

03 THIS IS US S01-02

AMAZON PRIME/VIAFREE
SERIESKAPER : Dan Fogelman

Selv om vi er inne i en ny gullalder for TV-serier, er det langt mellom seriene som utfordrer hele følelsesregisteret. This is Us er en sånn serie. Vi møter familien Pearson, som består av mor, far, tvillingene Kate og Kevin, samt deres adoptivbror Randall som er født på samme dag. Serien hopper elegant mellom nåtid, fortid og fremtid, og tar for seg både store og små temaer rundt oppvekst og familieliv. This is Us er en serie som vil få deg til både le og gråte, og ikke minst bli glad i familien.

Cecilie Askerer anmelder, journalist og kommentator i Aftenposten, og er med i avisas nye podkast Serieprat.