BEATLES-FILMEN Let It Be har vært vanskelig å finne siden 1980-tallet. Michael Lindsay-Hoggs dokumen tariske skildring av et band i krise, plaget av personlige stridigheter og kunstneriske uenigheter, var ingenting som de overlevende beatler ønsket å dele med resten av verden.

Men nå kommer sjansen: Le t It Be vil bli utgitt ien restaurert utgave, sier Beatles-selskapet Apple i en pressemelding. Samtidig er en helt ny film, basert på opptak av samme januar-uker i 1969, som The Beatles jobbet på filmen – og albumet – ”Let it Be”. Den nye filmen er et samarbeid mellom Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennons enke, Yoko Ono Lennon, George Harrisons enke, Olivia Harrisonog Oscar-vinnende stjernedirektør Peter Jackson.

– De 55 timene av aldri tidligere sette opptak og de 140 timene med lyd vi må jobbe med, er en garanti for at denne filmen vil være den ultimate” flue på veggen ”-opplevelsen som Beatles-fans har drømt om så lenge. Det blir som en tidsmaskin som tar oss tilbake til 1969, sier Peter Jackson til BBC.