Human internasjonale dokumentarfestival

FILMFESTIVAL: I slutten av februar er det duket for den ellevte utgaven av Human internasjonale dokumentar festival, som tidligere het Human Rights Human Wrongs. Festivalen byr på både et norsk og et internasjonalt konkurranseprogram, samt sceneforestillinger, debatter og andre arrangementer. På årets filmprogram står blant annet Werner Herzog og Andre Singers Meeting Gorbatchev , Oscar-nominerte Minding the Gap og norske dokumentarer som Privacy of  Wounds og Bjarne vil ikke på film .
Oslo, 25. februar-3. mars

 


 

First Reformed

FILM:Paul Schraders First Re fo r m ed trekkes med rette fram av mange som en av fjorårets beste filmer. Denne dunkle skildringen av en prest (spilt av Ethan Hawke) som plages av tvil etter sønnens død har flere paralleller til den Schrader-skrevne Taxi Driver , samtidig som den føles ubehagelig samtidsaktuell. Filmen har ikke fått ordinær kinodistribusjon i Norge, men i mars kan man se
Cinemateket, Vega Scene og Kunstnernes Hus Kino i Oslo, mars

 


 

 

Stanley Kubrick-serie på Cinemateket

RETROSPEKTIV: Fra mars til mai viser Cinemateket i Oslo samtlige av spillefilmene til mesterregissøren Stanley Kubrick, fra debuten Fearand Desire (1953) til den posthumt lanserte Eyes Wide Shut (1999). Med andre ord blir det anledning til å se klassikere som The Shining og D r. Strangelove (som også vises på de øvrige cinematekene), A Clockwork Orange , 2001 – Enrom odyssé , Barry Lyndon og Lolita – for å nevne noen – på stort lerret. Cineast, kjenn din kinobesøkelsestid.
Cinemateket i Oslo, mars/april/mai

 


 

The World is Yours

FILM: Stadig mer interessante filmer dukker opp som originalproduksjoner på Netflix, som Roma og The Ballad of Buster Scruggs . Verdt å sjekke ut på strømmetjenesten er også den franske gangsterkomedien The Wold is Yours , regissert av Costa-Gavras’ sønn Romain Gavras. En leken og underholdende rakker som kan føre tankene til Guy Ritchies tidlige filmer, og som ikke minst kan skilte med Isabelle Adjani i en svært fornøyelig rolle som hardkokt gangstermamma. Se også intervju med regissøren på våre nettsider www.cine.no. Tilgengelig på Netflix