FOR FIRE ÅR SIDEN komme den første Skammerens datter -filmen basert på Lene Kaaberbøls fantasybøker. Både bøkene og filmene frir til et ungt fantasy-publikum som er godt vant med Harry Potter både i bok og på film.

Skammerens datter 2 – Slangens gave handler om Dina, som har arvet sin mors evne til å se hva folk rundt henne skammer seg over. Vi møter Dina i den fredelige middelalderbyen, men rundt dem ulmer det, for den onde prinsen Drakan, sammen med sin mor, har fått storhetsvanvidd og ønsker å ta høylandet, koste hva det koste vil.

Dina blir også kjent med sin svartemesterfar Sezuan, mens Jacob Oftebros Nico i fangenskap vil finne ut om han vil være opprørsleder eller ikke. Så mye mer enn det skjer det ikke i denne filmen som virker uinspirert både fra regissør og skuespillerenes side. Filmen, med sine 1 time og 40 minutter kunne med fordel også blitt klippet kraftig ned.

Den første Skammerens datter (2015) var et friskt pust i den skandi naviske filmverden. Siden sist har filmserien fått nye manusforfattere og ny regissør. Det har dessverre ikke slått ut til det bedre.

DANMARK 2019
REGI: Ask Hasselbalch
MED: Jakob Oftebro, Allan Hyde, Nicolas Bro, Søren Malling, Agnes Kittelsen
PREMIERE: 15.03.2019