DETTE ER JACQUES AUDIARDS første engelskspråklige film og hans første western. Han har tidligere levert uforglemmelige filmopplevelser som Profeten, Rust og bein, Dheepan og Mitt hjertets tapte slag.

Westernfilmens historie er nesten like lang som selve filmens. Edwin S. Porters korte filmfortelling Det store togrøveriet (1903) var en av de første ”Spillefilmer” overhodet og også den første western. Siden har sjangeren kommet og gått, men aldri forsvunnet. Sjangeren vil nok aldri nå tilbake til den enorme populariteten den en gang hadde, men vil heller aldri dø så lenge talentfulle filmskapere fremdeles finner måter å bruke den til å fortelle nye og interes sante historier.

John C. Reilly og Joaquin Phoenix er Eli og Charlie Sisters. De jobber for en mann de kaller The Commodore. Jobben til Eli og Charlie Sisters består i å drepe de The Commodore vil til livs.

Eli har blitt sliten av livet som leiemorder, men forblir i jobben for å beskytte lillebroren Charlie, som drikker for mye og er farlig og uansvarlig. På sin siste jobb samarbeider de med en annen mann innleid av The Commodore i Jake Gyllenhaals skikkelse. Jobben hans er å spore opp kjemikeren Worm som har funnet en måte å finne gull i elver ved hjelp av kjemikalier. Tredjemann skal finne Worm og brødrene Sisters skal komme etter og ta livet av ham – etter å ha tiltvunget seg hvordan kjemikalene kan brukes til å finne gull.

Sisters Brothers er en godt fortalt historie som byr på godt skuespill; Alle de fire i hovedrollene er med på løfte filmen. Jake Gyllenhaal gjør sin beste rolle siden Magnolia.

Musikken er alltid en viktig del av western-sjangeren, og de fleste tenker Morricone når sjangere dukker opp. Komponist Alexandre Desplat evner å lage westernmusikk som verken kopierer Ennio Morricone eller Elmer Bernstein.

På overflaten er Sisters Brothers fortellingen om to leiemordere, men historien stikker dypere. Etter hvert blir det også en fortelling om arvesynden – om fedres påvirkning på sønner, og hvor dan grådighet og industrialisering fører til miljøødeleggelser. Jacques Audiard har med Sisters Brothers vist at western sjangeren også har relevansi dag.

USA 2018
REGI: Jacques Audiard
MED: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rebecca Root
PREMIERE: 22.03.2019